Genbrugspladsen slukkes tirsdag

I løbet af natten til tirsdag forventes branden på genbrugspladsen på Stenvej i Ravnshøj ved Frederikshavn endeligt slukket.

<b>Ilden slukkes</b>
Efter seks dage med brand på genbrugspladsen tynder det nu så meget ud i dyngerne af brændbart affald, at den sidste ild forventes slukket i nattens løb. Det oplyser indsatsleder Ib Steen Nielsen fra Frederikshavn Brandvæsen.

<b>Mere røgudvikling</b>
Fredag i sidste uge lød det optimistiske budskab fra indsatslederen ellers, at branden ville være slukket i løbet af weekenden. Når det ikke gik sådan, skyldes det blandt andet, at røgudviklingen i løbet af natten til søndag blev så voldsom, at medarbejderne fra et entreprenørfirma, der med gravemaskiner flytter rundt på affaldet, ikke længere kunne følge med.

<b>Kniber med vandtilførsel</b>
Samtidig kneb det med vandtilførslen til slukningsarbejdet.
- Vi henter vand i en nærliggende bæk, men den løb simpelthen tør i løbet af lørdag aften. Derfor kunne røgen udvikle sig så kraftigt, at gravemaskinerne måtte ligge stille nogle timer, forklarer Ib Steen Nielsen.

<b>Stort slukningsarbejde</b>
Frederikshavns Brandvæsen har på de seks dage brugt mellem 750 og 800 mandetimer på slukningsarbejdet efter branden, som er den anden siden august på genbrugspladsen på Stenvej.

- Den første brand brugte vi op mod 1300 mandetimer på at slukke, så vi nærmer os et helt årsværk, siger Ib Steen Nielsen.

<b>AVØ driver</b>
Det er det kommunalt ejede affaldselskab AVØ A/S, der driver genbrugspladsen på Stenvej.

<b>Inddeles i sektioner</b>
AVØs medarbejdere fortsætter arbejdet med at inddele affaldet på pladsen i flere mindre sektioner for at undgå risikoen for selvantændte brande i fremtiden.

Sektioneringen af affaldet er også nødvendig for at leve op til nye krav fra brandmyndighederne. De nye regler træder i kraft den 1. februar 2008.