LIGE NU:

Genbrugspladsen slukkes tirsdag

I løbet af natten til tirsdag forventes branden på genbrugspladsen på Stenvej i Ravnshøj ved Frederikshavn endeligt slukket.

Ilden slukkes
Efter seks dage med brand på genbrugspladsen tynder det nu så meget ud i dyngerne af brændbart affald, at den sidste ild forventes slukket i nattens løb. Det oplyser indsatsleder Ib Steen Nielsen fra Frederikshavn Brandvæsen.

Mere røgudvikling
Fredag i sidste uge lød det optimistiske budskab fra indsatslederen ellers, at branden ville være slukket i løbet af weekenden. Når det ikke gik sådan, skyldes det blandt andet, at røgudviklingen i løbet af natten til søndag blev så voldsom, at medarbejderne fra et entreprenørfirma, der med gravemaskiner flytter rundt på affaldet, ikke længere kunne følge med.

Kniber med vandtilførsel
Samtidig kneb det med vandtilførslen til slukningsarbejdet.
- Vi henter vand i en nærliggende bæk, men den løb simpelthen tør i løbet af lørdag aften. Derfor kunne røgen udvikle sig så kraftigt, at gravemaskinerne måtte ligge stille nogle timer, forklarer Ib Steen Nielsen.

Stort slukningsarbejde
Frederikshavns Brandvæsen har på de seks dage brugt mellem 750 og 800 mandetimer på slukningsarbejdet efter branden, som er den anden siden august på genbrugspladsen på Stenvej.

- Den første brand brugte vi op mod 1300 mandetimer på at slukke, så vi nærmer os et helt årsværk, siger Ib Steen Nielsen.

AVØ driver
Det er det kommunalt ejede affaldselskab AVØ A/S, der driver genbrugspladsen på Stenvej.

Inddeles i sektioner
AVØs medarbejdere fortsætter arbejdet med at inddele affaldet på pladsen i flere mindre sektioner for at undgå risikoen for selvantændte brande i fremtiden.

Sektioneringen af affaldet er også nødvendig for at leve op til nye krav fra brandmyndighederne. De nye regler træder i kraft den 1. februar 2008.