LIGE NU:

Geologerne undersøger i Birkelse

Den svenske energi-virksomhed Vattenfall begyndte i dag de første inspektioner af undergrunden i Birkelse, hvor der efter planen skal etableres et kæmpe underjordisk CO2-lager. Men det nye opbevaringssted skaber ikke glæde hos en af dem, der skal bo ovenp

Landmand Louis Klitgaard Larsen bor sammen med sin kone på en gård, der støder op til de marker, som Vattenfall planlægger skal rumme et underjordisk CO2-anlæg i Birkelse. Han er bestemt ikke glad for planerne.

- Det bliver svært at overbevise mig, da jeg er bekymret for, om det slipper op, forklarer Louis Larsen til TV2/NORD.

Vattenfall vil lave CO2'en flydende og pumpe den ned i to kilometers dybde i et sandlag, som gør det næsten umuligt for eventuelle dampe at skulle kunne trænge op gennem overfladen. Louis Larsen er stadig skeptisk.

- Jeg kan godt forstå hans skepsis. Det er klart, at mange måske bliver skræmte, når de hører om planerne og ikke har lyst til at have det liggende i deres baghave. Men jeg mener, det er sundt med en dialog inden vi tager den endelige beslutning, siger chefgeolog hos Vattenfall, Niels Peter Christensen, til TV2/NORD.

Der er borgermøde i Vedsted Forsamlingshus den 27. februar om planerne. Du kan se mere i vores udsendelse onsdag den 13. februar klokken 19.30.