LIGE NU:

Berørt nordjysk badmintonstjerne lægger ketcher på hylden efter kvartfinalenederlag

En følelsesladet og berørt Jan Ø. Jørgensen takker af, efter han fredag røg ud i kvartfinalen ved Denmark Open.

En glorværdig badmintonkarriere har fået en ende. Nordjyske Jan Ø. Jørgensen slog for sidste gang til fjerbolden i international sammenhæng fredag aften i Odense Idrætshal. Det står klart, efter landsmanden Anders Antonsen ekspederede Jan Ø. Jørgensen ud af DANISA DENMARK OPEN 2020 - presented by VICTOR.

I mere end et årti har Jan Ø. Jørgensen været en fast bestanddel af verdenstoppen i badminton. Fredag aften var imidlertid sidste gang, at de danske badmintonfans kunne tiljuble nordjyden i en international turnering.

Al opbakning, der blev kanalyseret i den tidligere China Open og Indonesia Open-vinders retning, skulle bruges på at skabe en overraskelse. På den anden side af nettet stod en anden dansker - nemlig VM-sølvvinderen fra 2019, Anders Antonsen.

Ingen vennegaver

De to kombattanter har trænet sammen på landsholdtræningen i mange år. Det var dog ikke til at se på banen. Det lyste ud af begge spillere, at de gik benhårdt efter at spille sig i Denmark Open-semifinalen.

På trods af det var Jan Ø. Jørgensens sidste turnering, så slækkede Anders Antonsen ikke på koncentrationen. I kampens spæde begyndelse bed Jan Ø. Jørgensen fra sig, og han viste prøver på, hvorfor han har været en fast bestanddel af verdenseliten i så mange år.

Temposkift fra bagbane til forbane, teknisk finurlige slag og ikke mindst en uimodståelig fightervilje var blandt de ting, som danskeren hev op ad hatten i dét, der skulle vise sig at blive den sidste kamp på topplan. Til syvende og sidst var det dog ikke nok til at hjemtage første sæt, hvor Jan Ø. Jørgensen i anden halvdel af sættet var prisgivet.

Antonsen spillede med en præcision og kølighed, der ville vække misundelse hos selv den bedste skarpskytte, og derfor snuppede han sejren i to sæt med cifrene 21-12, 21-10.

Store triumfer i karrieren

Trods nederlaget kan nordjyden se tilbage på en forrygende karriere, der tæller adskillige kollossalt store sejr. Som den eneste danske herresinglespiller har han vundet henholdsvis China Open og Indonesia Open.

Oversigt over Jan Ø. Jørgensens største resultater

Ydermere har danskeren været med til at vinde Thomas Cup  VM for hold) i 2016 med det danske herrelandshold. Det var ligeledes første gang, at herrelandsholdet vandt Thomas Cup, og det var en forløsende sejr efter flere finalenederlag de forrige årtier.

Punktummet på Jan Ø. Jørgensens karriere blev sat et sted, hvor nordjyden tidligere har stået øverst på skamlen. Tilbage i 2010 vandt han Denmark Open, og nu 10 år senere trådte han for sidste gang ind på den grønne badmintonbane i Odense Idrætshal.

Berørt dansker

Inden sidste duel i danskerdysten var det tydeligt at se, at Jan Ø. Jørgensen var berørt. Publikum i arenaen rejste sig op og klappede højt i tak. Klapsalver, der var symbol på en glorværdig og hæderkronet karriere. Med våde øjne takkede han publikum, inden han byttede trøje med modstanderen Anders Antonsen efter nederlaget.

Undervejs i kampen var roserne store fra TV2 Sports kommentator Jim Laugesen, der omtalte Jan Ø. Jørgensen som en kulturbærer på landsholdstræningen.

- Han har haft kæmpe betydning for dansk badminton, og han har stor andel i Viktor Axelsen og Anders Antonsens seneste topresultater ved VM, lød det undervejs i kommentereringen fra den tidligere topspiller jim Laugesen.

I 2012 i French Open pensionerede Jan Ø. Jørgensen Peter Gade og overtog stafetten i dansk badminton. I dag agerede Anders Antonsen bøddel, og nu var dagen kommet, hvor Jan Ø. Jørgensen indstillede karrieren i en alder af 32 år.

Den tidligere Aalborg Triton og nuværende Vendsyssel-spiller lægger dog ikke ketcheren helt på hylden. Resten af sæsonen optræder han formentligt for Vendsyssel Elite Badminton i Badmintonligaen.

Lørdag spilles der semifinaler i DANISA DENMARK OPEN 2020 - presented by VICTOR, og her er der dansk deltagelse. Anders Antonsen og Rasmus Gemke er i semifinalen i herresingle, mens doubleparret Rasmus Kjær/Joel Eipe er i semifinalen i herredouble.