LIGE NU:

God start for IH Aalborgs Unified Fodboldhold ved World Games

Et fælles Unified Fodboldhold, bestående af spillere med udviklingshandicap og partnere uden handicap, deltager i disse dage ved det største internationale stævne for målgruppen: Special Olympics World Summer Games i Athen.

De danske fodbolddrenge stiller op i division C og tirsdag spillede de uafgjort i den første kamp.

Tirsdagens modstandere Ukraine spillede hårdt op mod de aalborgensiske drenge, der måtte tage mod en del skub fra den ukrainske målmand og forsvarere. Men det slog ikke 7-mandsholdet ud, der havde et godt sammenspil og nogle gode afslutninger, der resulterede i 2 scoringer af Edwin Onen.
 
- Det var rigtigt dejligt at score, og det er bare godt at være her, sige Edwin Onen i en pressemeddelelse.
 
- Jeg er rigtig godt tilfreds med uafgjort i den her kamp - Ukraine var gode. Drengene spillede rigtigt godt. Det var det vigtigste. Gejsten har været stigende siden vi kom, og nu har vi resten af dagen i swimmingpoolen, så vi kan ikke klage, siger cheftræner Allan Nielsen, der tror på gode medaljechancer.

Den næste kamp spilles onsdag den 29. juni, hvor Danmark møder Libanon.
 
Den danske delegation på i alt 74 atleter samt trænere, ledere, familie og venner har fået en god start på det imponerende stævne, der foregår på de tidligere olympiske arenaer og sætter sit præg på hele Athen.

Det har været en stor mundfuld for de græske arrangører at få alt til at klappe i en periode, hvor landet slås med politiske udfordringer. Men trods generalstrejke i landet og forskellige udfordringer i den første uge, er stemningen positiv i den danske lejr.