LIGE NU:

"Godmorgen, du er anholdt!"

Klokken havde kun lige rundet 05.00, da Nordjyllands Politi foretog den første anholdelse i Vendsyssel. I alt blev godt 40 skyldnere anholdt onsdag.

Onsdag afholdt Nordjyllands Politi stor aktion mod skyldnere. Tirsdag var der frit lejde for, at de folk i Vendsyssel, der havde gæld, og som tidligere var blevet indkaldt til fogedretten, kunne melde sig frivilligt.

Det var dog langt fra alle der benyttede sig af det frie lejde, og derfor sendte Nordjyllands Politi onsdag morgen klokken 05.00 ni patruljer af sted for at anholde skyldnere.

- Jamen vi tager dem, mens de er i sengetøjet. Folk bliver da noget overraskede, men de fleste ved jo godt, at den er gal, når vi kommer så tidligt, siger vicepolitikommisær Erik Kjærsgaard til TV2/Nord.

Han forklarede yderligere, at grunden til at de tager så tidligt af sted er, at de skal nå at anholde skyldnerne inden de tog af sted på arbejde.

Erik Kjærsgaard fortæller, at aktionen var en stor succes, og at det var spændende for patruljerne at være med, da det var en noget anden hverdag end de er vant til. Han håber, at aktionen i dag vil motivere folk til selv at møde op, når de bliver indkaldt til møde i fogedretten i Hjørring, så politiet ikke er nødt til at hive dem ud af dynerne, bogstavelig talt. 

Patruljerne anholdte 15 i Jammerbugt Kommune og 25 i henholdsvis Hjørring og Brønderslev.