Gourmet er bare billigere i Nordjylland – eller hvad?
Hos VisitNordjylland mener de, at gourmetoplevelser i det nordjyske har ben at gå på, fordi flere tager på ferie hjemme i Danmark.
I selv de fjerneste afkroge af Nordjylland, popper små gourmet-restauranter lige nu op. Senest er det blevet besluttet, at der skal åbne en restaurant i Tranum.
Vi har sammenlignet de nordjyske gourmetrestauranter med de københavnske – for det kan jo være, at priserne er en anelse billigere heroppe nordpå, hvor huslejen er lavere, og der måske er lidt længere mellem kunderne.
Vi er gået uden om restauranter med michelinstjerner, da den slags ikke findes i det Nordjyske.
Gennemsnitsprisen for et gourmetmåltid på en restaurant i København og omegn koster i gennemsnit 1717 kroner, mens det i Nordjylland koster 1468 kroner.
Der er altså lidt penge at spare i det Nordjyske, men det er ikke overvældende.
Sådan gjorde vi
Udfra to guider til de bedste gourmetrestauranter i henholdsvis København og omegn og Nordjylland er vi fundet frem til fire restauranter hvert sted.
Her har vi fundet prisen for en flere retters middag, og sammenlignet dem. Der er dog stor forskel på, hvor mange retter, man får serveret.
København og omegn:
Connection by Alan Bates – 14 retter – 1575 kroner.
Mielcke & Hurtigkarl – Menuen – 1300 kroner.
Marchal – 6-retters – 1995 kroner.
The Samuel – 10 retter – 2000 kroner.
Gennemsnit: 1.717,5 kroner.
Nordjylland
Alimentum – 10-14 retter – 1800 kroner.
Villa Vest – Den store aften menu – 1200 kroner.
Brøndums – 6 retter – 875 kroner.
Bryghuset Vendia Gourmet – 2000 kroner inklusiv saftmenu.
Gennemsnit: 1468 kroner.