Foto: Per Frank Paulsen

GPS-sender fældede indbrudstyve med udstyr for en halv million

De stjålne varer var udstyret med GPS-trackere, som gjorde, at politiet kunne følge tyvenes vej ned gennem Danmark.

Tre litauere begik natten til søndag indbrud ved en forretning nær Nørager. Tyvene slap i første omgang afsted med GPS-udstyr til en værdi på omkring en halv million  kroner, men endte alligevel med at blive fanget længere nede i landet.

Forretningsejeren, der regerede på arlarmen klokken 04.59, var nemlig mere snu end tyveknægtene. På de stjålne varer var der sat GPS-tracker på, hvilket betød, at han kunne følge, hvordan tyvekosterne blev kørt syd på af motorvej E45. 

Ejeren ringede efterfølgende til Nordjyllands Politi, der fik koordineret med Syd- og Sønderjyllands Politi. Politiet fulgte herefter tyvenes vej mod grænsen. 

De tre litauere, som kørte en Audi, blev fanget omkring Kolding, hvor politiet havde lavet en total motorvejsafspærring for at stoppe dem. De bliver søndag fremstillet i retten i Aalborg. 

Politiet fik samtidig en lille bonus-fangst med under motorvejsafspærringen. En anden bil, der blev stoppet, viste sig nemlig at indeholde en polak med en stjålet cykel og en sav - dette havde dog intet med tyveriet i Nørager at gøre.