LIGE NU:

Gratis busser i Mariagerfjord?

Tirsdag aften debatterede spidskandidaterne fra Mariagerfjord Kommune. Der blev snakket gratis busser, bevarelse af de små landsbyer og vindmøller.

Der var gang i debatten, da Mariagerfjords spidskandidater gæstede TV2/Nords valgdebat. Et af emnerne var prisen på buskørsel i kommunen.

Mogens Jørgensen og valgbussen var taget ud på Astrup Kro, og her ville en vælger vide, hvad kandidaterne vil gøre for de unge.

- Jeg vil gerne have gratis busser i hele Mariagerfjord Kommune, lød det fra Enhedslistens kandidat, Miguel Valentin.

Og det var noget, der fik godt gang i debatten.

- Enhedslisten må da snart løbe tør for vi andres penge, lød det fra Venstres borgmesterkandidat, Mogens Jespersen.

Radikales Peter Carstensen kaldte det "useriøst" at love gratis busser, mens Jørgen Sørensen fra Dansk Folkeparti mente, at de sparede penge fra lockouten skal bruges på gratis transport til skolebørnene.

Borgmesterkandidat Per Husted (S) mente personligt, at man ikke skal straffes økonomisk for at bo langt væk fra skolen, og at prisen derfor skulle være den samme som den er for dem, der bor tættere på.

Du kan se meget mere om både buskørsel, elektronisk hjælp til ældre og prisen pr. skoleelev i Mariagerfjord Kommune i videoen ovenfor.

Du kan også genopleve debatten i tweets - læs vores opdateringer på Twitter nedenunder.

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");