LIGE NU:

Gratis Plustur til nordjyderne fortsætter året ud

Den gratisordning med Plustur skulle egentlig være stoppet i dag mandag, men for at få endnu flere til at prøve Plustur, forlænger NT ratisperioden til resten af året.

Da NT lancerede Hovednet Vest med timedrift mellem de større byer i de vestlige kommuner; nemlig Vesthimmerland, Jammerbugt, Morsø og Thisted kommuner, blev Plustur samtidig gratis. Gratisperioden skulle efter planen udløbe i dag den 11. november, men for at få endnu flere til at prøve Plustur, har NT nu valgt at forlænge gratisperioden til at omfatte resten af 2019.

Plustur er groft sagt en service, hvor man kan få et lift til eller fra stoppestedet eller stationen. Plustur har det primære formål at øge mobiliteten for de nordjyder, som har langt til nærmeste knudepunkt på hovednettet. Plustur er også en ny service, som ikke normalt forbindes med traditionel kollektiv trafik, så det har været udfordrende at få nordjyderne til at tage produktet til sig på lige fod med busser og tog.

- Der er ingen tvivl om, at det har været en lang sej kamp at øge kendskabet til Plustur, men med lanceringen af gratisperioden, er kendskabet øget markant. Vi ser en markant stigning i antallet af kørte ture og i antallet af unikke brugere. I juni måned havde vi små 500 kunder. Det tal er steget til ca. 1.400 kunder i oktober måned, fortæller Mette Henriksen, chef for kunder og salg hos Nordjyllands Trafikselskab.

Siden lanceringen af de gratis ture er det ugentlige antal rejser med Plustur næsten fordoblet, mens antallet af kunder er mere end fordoblet. Det er gode nyheder hos NT, som dog gerne så, at endnu flere fik øjnene op for den nye service. Det vil NT nå ved at forlænge gratiskørslen ind i julefrokostsæsonen, hvor der typisk er mange nordjyder, der har behov for transport, hvor de ikke selv skal sidde bag rattet.

- Med den forlængede gratisperiode forventer vi, at vi kan øge kendskabet og nå ud til endnu flere nordjyder og dermed få endnu flere til at prøve den nye service. Specielt i julefrokostsæsonen, hvor vi har mange kunder, som ellers ikke benytter den kollektive trafik og med forlængelse af gratis plustur, håber vi at ramme endnu flere af de kunder, der ellers sjældent finder vej til vores transporttilbud, forklarer Mette Henriksen.

Fakta: