Gratis telttur i 145 statsskove

Listen over statsskove med fri teltning udvides, så det bliver muligt at overnatte i 145 statsskove over hele landet. Formålet er at give danskerne en stor naturoplevelse ved at overnatte under trækronerne og vågne til naturens lyde.

Fra i år er der mange flere muligheder for at slå sit telt op og overnatte i den fri natur.

Antallet af skove med fri teltning er øget, fra 87 i september 2010 til nu i alt 145 skove. Ordningen gælder kun Naturstyrelsens arealer og ikke i private skove.

- Jeg vil gerne give både danskere og udenlandske turister muligheden for at opleve naturen på nært hold. At sove under åben himmel og vågne sammen med fuglene er en stor naturoplevelse, og jeg håber, at mange vil gøre brug af muligheden for fri teltning, siger miljøminister Karen Ellemann.

Reglerne for fri teltning er ganske enkle: 1-2-3. Man må have en overnatning samme sted med højst to telte ad gangen og højest tre-personers telte. Det er gratis, og man behøver ikke at spørge om tilladelse først. Teltet skal være uden for synsvidde fra bygninger, campingpladser og bilveje. Brug af feltkøkken må kun ske, hvis man bruger stormkøkken som eks. Trangia.

Åben ild er kun tilladt på bålpladser, som er indrettet i nogle af skovene. Efter endt brug skal man - som enhver skovgæst - naturligvis rydde op efter sig og tage sit affald med.

Udover fri teltning findes der også andre muligheder for gratis overnatning i de statsejede naturområder, f.eks. lejrpladser og primitive overnatningspladser.

Se mere på udinaturen.dk