Gravsten i Mariager er rene igen

Efter hærværket på kirkegården i Mariager i slutningen af september, er gravstene efter to ugers rensearbejde nu næsten, som de var før.

Natten mellem 27. og 28 september blev 82 gravsten overmalet med sokkeltjerre på kirkegården ved Mariager Kirke. Gerningsmanden tegnede også adskillige hagekors på kirkens bygning. Efter to uger med rensearbejde er gravstenene nu ved at ligne sig selv igen, og hagekorsene er ligeledes fjernet.

 

Det var tilfældige gravsten, der blev overmalet med op til tre lag tjerre.

 

- På de fleste sten er det lykkedes rigtig fint at få malingen af, men det har været svært, for skriften må samtidig ikke tage skade, siger Kirsten Nygaard Fabricius, der er kirkegårdsleder.

 

Håndværkere har arbejdet med forskellige afvaskningsmidler for at fjerne tjerreren, og i dag lagde firmaet Spray Away sidste hånd på afvaskningen.

 

- De fleste sten er blevet lige så flotte som før, men der vil altid være en lille rest fra et biprodukt i tjerren, som ikke kan fjernes, siger Frank Bormann fra Spray Away.

En 38-årig mand er stadig sigtet for hærværket, selvom han er løsladt igen. Politiets efterforskning er stadig i gang, og først om en måned kan det afgøres, om der er beviser nok til at rejse tiltale imod den 38-årige mand.
Så indtil videre er det kirken i Mariager, der betaler omkostningerne for rensningsarbejdet ved gravstederne.

- Det er gode at der er kommet så godt et resultat ud af rensningen, for folk bliver så  glade når de kommer og ser, at stenene ligner sig selv igen, siger kirkegårdsleder Kirsten Nygaard Fabricius.