02:09

Colin Greening har trukket mange hockeyfans til Gigantium. Foto: Lars Christoffersen

1 af 2

Greening føler sig hjemme i Aalborg

Han har kun været i Nordjylland i et par uger, men et særligt link gør NHL-stjernen Colin Greening allerede føler sig hjemme i det Nordjyske.

St. John, New Foundland. En by med 100.000 indbyggere med Atlanterhavet som nærmeste nabo. Det var her Colin Greening voksede op med kolde vintre der hurtigt hev ham ud på de frosne søer.

På grund af den verserende lønkonflik i verdens bedste hockeyliga, NHL, så er han i øjeblikket tilknyttet Aalborg Pirates. Og efter en sløj start med 0-6 hjemme mod Frederikshavn, så har Canadieren lynhurtigt genfundet sit høje niveau, noget han i høj grad tilskriver omgivelserne.

- Aalborg er en fantastisk by. Lidt større end St. John, men stadig dejlig overskuelig. Samtidig har både klub og holdkammerater været fantastiske til at tage mig ind i truppen, det har været et par fede uger, siger Colin Greening til TV2 Nord.

Lørdag vandt Aalborg 3-0 hjemme mod Sønderjyske, blandt andet på to assist af Colin Greening, og står det til klubbens direktør Frederik Åkesson, så kan de nordjyske fans også i fremtiden forvente at se den skarpe canadier.

- Vi mister ham jo på et tidspunkt, men jeg håber meget at han kan blive her sæsonen ud. Han giver meget positiv energi, og jeg kan mærke de andre spillere på holdet også kan få gavn af hans høje niveau, vi kan alle lære af hans professionelle indstilling til ishockey, siger Frederik Åkesson.

Du kan se en reportage og interview med Colin Greening i Sporten søndag aften kl.19.30.