LIGE NU:

Grøn går

Venstres gruppeformand i Mariagerfjord Kommune,Poul Egander Grøn har forladt byrådsgruppen i protest mod gruppens manglende støtte til en ny cykelsti.

Det er trafikdrabet på en 8-årig dreng her ved Katbjerg for tre uger siden, der nu får venstres gruppeformand til at smide tøjlerne.

- Jeg kan ikke leve med endnu en dødsulykke på strækningen, siger Poul Egander Grøn (Venstre)

Poul Egander Grøn vil have sat byggeriet af en cykelsti mellem Hobro og Hadsund på sydsiden af Mariagerfjord i gang straks.

- Vores beslutningsgrundlag er godt nok, så der skal ske noget nu, siger han.

Det sagde både venstres gruppe og resten byrådet dog nej til torsdag. Derfor forlader Poul Egander Grøn nu Venstres gruppe. Mærkesagen om en cykelsti holder han dog fast i.

- Jeg tror bedre jeg kan få den igennem ved at stå udenfor venstres gruppe, siger løsgængeren.

Pengene til cykelstien var afsat i budgettet for 2007 uden at blive brugt, og ved budgetforhandlingerne i september forsvandt de. Til stor fortrydelse for Poul Egander Grøn.

- Det er så farligt på den her strækning, at vi skal gøre noget for at beskytte de svage trafikanter, siger Poul Egander Grøn.

Medlemmerne af Ventres byrådsgruppe vil ikke kommentere sagen før de har haft et ekstraordinært gruppemøde 3.juledag, oplyser partiets medlem af økonomiudvalget Carsten Brandt. Han var dog var noget overrasket, da han fik Poul Egander Grøns udmeldelelse på mail.

- De har hele tiden kendt min holdning på det her punkt. Det er centralt for mig og det handler om min troværdighed over for dem, der har stemt på mig, siger Poul Egander Grøn.

Han har endnu ikke besluttet om han også forlader partiet.