LIGE NU:

Grøn software

Det aalborgensiske firma Conscensia A/S tilbyder nu som den første danske softwareleverandør grøn udvikling. I løbet af 2007 har firmaet gennemført en række tiltag som har reduceret det samlede CO2 bidrag med 70 % og sikret at udstyr bliver anskaffet og b

Selvom offentlighedens fokus på energibevidsthed indtil nu har været rettet mod firmaer med energikrævende produktion og de store multinationale firmaer, kan man godt tænke langsigtet og socialt ansvarligt som en mindre vidensvirksomhed, mener Aalborg-firmaet Conscensia.

- Det diskuteres, hvordan den endelige effekt af de høje CO2 værdier i atmosfæren kommer til at påvirke vort klima, men vi er enige om at det samlet set gælder om at begrænse udledningen. Danske forbrugere og virksomheder har længe været internationalt anset for at være meget socialt bevidste. Derfor synes vi, at det er naturligt, vi tilbyder vores kunder softwareudvikling og nearshoring med en social og klimabevidst profil, så de ikke behøver at gå på kompromis med deres egen CSR, når de outsourcer gennem os, siger Martin Dommerby, CEO i Conscensia.

Grøn outsourcing
Reduktionen af CO2 bidraget og udførlige retningslinier om indkøb af udstyr med mindst mulig miljøbelastning, samt forsvarlig bortskaffelse af udtjent udstyr er en del af Conscensias CSR (Corporate Social Responsibilty) - en etisk dagsorden som har sat Conscensia i førerpositionen blandt danske softwareudviklingshuse og outsourcingfirmaer.

- Det er en fordom, at man bliver nødt til at vælge personalehensyn og miljøbevidsthed fra, når man outsourcer, siger Claus Trillingsgaard, der er teknisk direktør i Conscensia og bosiddende i Ukraine.

- Social bevidsthed og højeste fællesnævner har været en kerneværdi, siden vi startede Conscensia, og vi kan mærke, at det betyder noget for vores kunder. Desuden har vi fået en sidegevinst i form af en overvældende positiv feedback fra vores omgivelser her i Ukraine; de yngre generationer, som tæller hovedparten af vores ansøgere, har en sund indstilling til arbejdsvilkår og miljø, og det betyder noget, at deres arbejdsgiver giver noget tilbage til lokalsamfundet. Det har været en af de primære årsager til, at vi har opnået en stærk branding på rekordtid her i Ukraine, siger Claus Trillingsgaard.

160521 LOT Bjarne Lausten WEB Still

play Udvalgsformand: - Det må simpelthen ikke ske, at det tager så lang tid

Tobias Morell

Tobias er klar på 30 år i bofællesskab

def_thumb,50_percent

play Aalborg Håndbold taber slaget om førsteplads i puljen

40_percent

play Polsk mand stukket med kniv i Visborg

160521 LOT Bjarne Lausten WEB Still

play Udvalgsformand: - Det må simpelthen ikke ske, at det tager så lang tid

Tobias Morell

Tobias er klar på 30 år i bofællesskab

def_thumb,50_percent

play Aalborg Håndbold taber slaget om førsteplads i puljen

Til forsiden

Til forsiden