Foto: Privatfoto

Grønlandsk MF'er vil have ministersvar

Doris Jakobsen, der sidder i Folketinget for det grønlandske parti Siumut, stiller nu spørgsmål til regeringen i sagen om Wilhelm Amossen, der døde i Aalborg 17. februar.

Onsdag kunne TV2/Nord fortælle historien om Wilhelm Amossen, der 17. februar faldt om foran sin lejlighed i Aalborg. Det lykkedes ikke at genoplive ham.

Han blev bisat godt to uger senere, men hans pårørende fra Grønland kom ikke til Aalborg for at sige farvel. De havde først aftenen forinden fået besked om hans dødsfald, for hverken Nordjyllands Politi eller sygehuset havde kontaktet dem.

- Det er dybt uacceptabelt, at der skulle gå så lang tid. Politiet kunne jo bare have ringet til os i Det Grønlandske Hus, hvis de havde besvær med at finde de pårørende i Grønland. De kender os, og vi plejer at have et godt samarbejde, sagde Søren Stach Nielsen, direktøren i Det Grønlandske Hus i Aalborg onsdag.

Og sagen har nu fået det grønlandske folketingsmedlem Doris Jakobsen til at stille flere spørgsmål om sagen til justitsminister Mette Frederiksen og kirkeminister Marianne Jelved.

- Vi må sikre, at en sådan tragisk sag ikke gentages. Det skal ikke være op til tilfældigheder, om de pårørende får en chance for at sige farvel til deres kære. Jeg kan ikke tro andet, end at den danske regering vil tage hånd om sagen. Derfor har jeg i dag stillet tre spørgsmål til den danske regering, så vi kan få sat gang i arbejdet, sagde hun onsdag til Sermitsaiq.ag.