Foto: TV2 Nord (Arkiv)

Guld-Harald får sin egen vej

Nu får I chancen for at give jeres forslag til en ny vej i Frederikshavn. En vej, der skal opkaldes efter byens stolthed - fodboldstjernen Harald Nielsen.

Det er borgmester i Frederikshavn Kommune Birgit Hansen, der ønsker, at Harald Nielsen skal have en vej opkaldt efter sig.

Birgit Hansen har allerede fået flere bud som "Fodboldvej" og "Buhlsvej", hvor Harald Nielsen boede som dreng. Men Birgit Hansen ønsker mange flere bud, før det er endelig besluttet. Det skriver Kanal Frederikshavn.

Beslutningen om en ny vej opkaldt efter Harald Nielsen kommer efter hans død 12. august. Han sov ind 72-år gammel efter en ondartet kræftlidelse.

Den legendariske angriber er mest husket for sit tilnavn "Guld-Harald". Det navn fik han, da han før og under OL i 1960 satsede på olympisk guld til Danmark. OL endte med en sølvmedalje, og Harald Nielsen blev topscorer i hele turneringen.

Året efter blev Frederikshavner-spilleren kåret til årets fodboldspiller i Danmark og solgt til italienske Bologna, hvor han blev professionel.

Harald Nielsen begyndte sin karriere på stadion i Frederikshavn.