Druk torsdag harmonerer ikke så godt med sklegang fredag, og på Aalborghus Gymnasium har de god succes med at holde en stram linje overfor pjæk efter byture. Foto: Ivan Johan Hansen (Arkiv)

Gymnasium slår ned på torsdagsdruk

Torsdagsdruk giver sløve elever og fredagsfravær, lyder det fra uddannelsesinstitutioner landet over. På et aalborgensisk gymnasium er der en hård linie overfor torsdagsdruk. Og det ser ud til at virke.

Billig sprut og en tidlig start på weekenden. Torsdag anses af mange unge som en legitim begyndelse på weekendens festligheder. Desværre betyder udskejelserne, at landets uddannelsesinstitutioner må døje med fraværende eller uoplagte elever fredag morgen.

Debatten er blusset op de seneste uger, hvor flere gymnasielærere har berettet om fredagssløve elever.

På Aalborghus Gymnasium i Aalborg vil de for alt i verden undgå fravær og træthed efter torsdagsdruk, og derfor studerer de målrettet fraværsprocenterne samtidig med, at lærerne holder øje med eleverne.

- Hvis der er nogen, der virker beruserede eller meget trætte, så skal vi have en snak med dem, og så tager vi dem ud af klasserne, siger rektor Torben Poulsen, og tilføjer dog, at det sker yderst sjældent.

Men han har dog fra et tidligere job som viceinspektør på en anden skole oplevet store problemer med tømmermænd og det, der er værre.

- Der var et rigt værtshusmiljø, og det kunne vi godt mærke om fredagen. Der var en del, der mødte op og var berusede, siger han.

De elever, TV2 Nord talte med på Aalborghus Gymnasium torsdag, synes det er helt på sin plads, at der bliver slået ned på fredagsfravær og træthed.

- Selvfølgelig skal der slås ned på det, hvis det er et problem. Det er trods alt en skole, som skal passes, siger Sofie Hou Hansen.

Den stramme linje fungerer tilsyneladende, for fraværet på Aalborghus Gymnasium ligger temmelig stabilt omkring de fire procent. Og ifølge rektor Torben Poulsen, er det faktisk mandag, der typisk er den dag, men mest favær.

Se med på TV2 Nord i aften kl. 19.30 og 22.20, hvor vi sender fra de unges torsdagsfester i privaten og på diskotek i Jomfru Ane Gade.