LIGE NU:

H-bådssejlere åd sig gennem 500 æg

Opfattelsen af sejlere som champagnedrikkende og inaktive væsener blev sat på plads under weekendens VM-udtagelse i Amtoft.

200 indbyggere har fast adresse i Amtoft. I weekenden var byens indbyggertal fordoblet, mens der blev sejlet VM-udtagelsen i den tre-personers H-båd.

26 besætninger fra hele landet havde meldt deres ankomst til Limfjordsbyen, som stod på den anden ende for at facilitere stævnet, der afholdes for femte gang.

- Vi har i arrangørgruppen besluttet, at sejlerne skal opleve den sande Amtoft-ånd med venlighed og hjælpsomhed. Derfor laver vi æg og bacon til sejlerne hver morgen, fortæller stævnearrangør Ole Bundgaard.

Og når en flok sultne sejlere skal spises af, kræver det anseelige mængder og et stort overblik.

- Det er selvfølgelig et kæmpe arbejde, at lave alle frikadellerne, stege flere hundrede meter bacon, slå 500 æg ud til scrambled eggs og holde styr på alt det, som 100 sejlere og en masse hjælpere godt kunne tænke sig. Men det er samtidig en stor tilfredsstillelse at opleve, hvordan indsatsen virkelig værdsættes af sejlerne, fortæller Karen Brix Hansen, som er en af Amtoft-gruppens faste køkkenpiger.

Verdensmester sat på plads

Lørdag fik arrangørerne afviklet fire sejladser i frisk til hård vind, mens der søndag hele dagen var for meget vind til at sejle kapsejlads.

Alle havde forventet, at den regerende verdensmester, Claus Høj Jensen, i år skulle bryde bryde forbandelsen, der har forhindret ham i at vinde de sidste fire år i Amtoft.

Men sådan skulle det ikke gå, Amtoft-forbandelsen hviler stadig over verdensmesteren, for det var Poul Jensen fra Thisted, som i det samlede resultat satte favoritterne til vægs.

Samlede resultater:

1. Poul Jensen/Per Hansen/Claus Lauridsen, Thisted

2. Claus Høj Jensen/Frederik Hansen/Rasmus Andresen, Holbæk

3. Steffen Stegger/Lars Christiansen/Michael Damborg, Hadsund

20210412-181351-L-1920x1279we

play De stikker og stikker: 75 procent af alle nordjyder er vaccineret

strejke 1

play 53 sygeplejersker skal undværes i Brønderslev: - Det er tæt på den samlede flok

hul (1)

play Charlottes hus har hul i muren: Nu vil kommune genhuse hende

310721 Vildsundbroen

play Broklap faldt ned: Nu er fejlen fundet

20210412-181351-L-1920x1279we

play De stikker og stikker: 75 procent af alle nordjyder er vaccineret

strejke 1

play 53 sygeplejersker skal undværes i Brønderslev: - Det er tæt på den samlede flok

Til forsiden

Til forsiden