Hængt ud i DF-annonce

02:04

Foto: Thomas Gaardsmand

1 af 2

Nævnt føler sig stødt, politiker finder det smagløst.

Under overskriften "En på listen er til fare for Danmarks sikkerhed - nu bliver han dansker" bringer Dansk Folkeparti i dag navn og by på næsten 700 kommende danske statsborgere. En af dem er butiksejer Hashim Al Battat fra Nørresundby, der er chokeret og føler sig hængt ud.

- Jeg blev meget overrasket, så overrasket! Det er ikke normalt at jeg bliver så rystet. Mit navn er smittet. Hvorfor? Hvad er det farlige, jeg har gjort, spørger Hashim Al Battat.

Hashim Al Battat kom til Danmark fra Irak for 11 år siden. Om 11 måneder kan han kalde sig dansk statsborger, og her til morgen kunne han se sit navn som en del af Dansk Folkepartis annonce i flere medier.

Dansk Folkeparti bringer annoncen efter, at PET har vurderet, at en af personerne udgør en risiko for rigets sikkerhed, og Justitsminister Morten Bødskov har afvist at udlevere navnet på vedkommende.

Annoncen har dagen igennem vagt stor opsigt, og også de nordjyske folketingspolitikere undrer sig over den.

- Det ville man aldrig gøre med nogen andre grupper. Lad os sige, at man offentliggjorde navnene på 700 DF'ere og sagde, at en af dem var voldsdømt. Altså, det er jo fuldstændig utilstedeligt, siger Lisbeth Bech Poulsen (SF).

I alt 684 personer er blevet nævnt i annoncen, der er bragt i blandt andet Jyllands-Posten og Kristeligt Dagblad.

Forsiden lige nu