Hals borgere klar til ny kamp mod Aalborg Kommune.

Med sejren over lokalplanen i går, er borgerne i Hals klar til den næste kamp mod Aalborg Kommune. Grundejerne i sommerhusområderne er sure over, at Aalborg Kommune nu vil overtage tømningerne af deres septiktanke.

En gang om året bliver Erik Drejers septiktank tømt af den lokale entreprenør, men i følge en pjece som Aalborg Kommune har sendt ud, så er det slut. I fremtiden skal Erik Drejer bruge det firma som Aalborg Kommune har lavet aftale med. Det finder han dybt kritisabelt.

- Der er det galt med pjecen at kommunen indfører noget som byrådet slet ikke har vedtaget endnu, siger talsmand for Sammenslutningen af Fritidsgrundejere i Hals og Hou, Erik Drejer til TV2/NORD.

Rådmand Preben Pedersen afviser at beslutningen er foretaget udenom byrådet. Kommunen vil med ordningen blot sikre sig, at septiktankene bliver tømt mindst en gang om året.

-Da vi indførte denne ordning i den gamle Aalborg Kommune viste det sig, at 75% sjældent eller slet ikke fik tømt deres tanke, siger den radikale Rådmand Preben Pedersen, Aalborg Kommune til TV2/NORD.

Men ifølge pjecen så er det ikke bare den enlige årlige tømning der nu er lagt i hænderne på Aalborg Kommunes entreprenør. Grundejeren skal også bruge entreprenøren til alle andre tømninger.

-Det er en beklagelig fejl, og det beklager vi. Det vil blive rettet i de nye pjecer, og alle de berørte grundejere vil få besked, siger den radikale Rådmand Preben Pedersen, Aalborg Kommune til TV2/NORD.

Aalborg byråd skal på mandag behandle spillevandplanen for Aalborg Kommune, og herunder den nye tømningsordning i Hals. Herefter skal den sendes i høring i 8 uger.