LIGE NU:

Handelsskole: Elev stjal lærers login og slettede fravær

Aalborg Handelsskole opdagede at en lærers login var blevet brugt til at rette i flere elevers fraværsstatistik. Sagen er nu meldt til politiet.

Aalborg Handelsskole har meldt en sag til politiet, hvor en elev har stjålet en lærers computerlogin og slettet sit registrerede fravær i skolens system.

Det bekræfter skolens direktør Poul Søe Jeppesen til DR Nordjylland

- Vi betragter det som en alvorlig sag, og derfor har vi meldt det til politiet, siger han til DR Nordjylland.

Der noteres fravær ved lektionerne på mange af landets ungdomsuddannelser for at holde styr på, at eleverne modtager den undervisning de skal. Hvis elevens fraværsprocent bliver for høj, kan det betyde fratagning af SU og i sidste ende bortvisning fra uddannelsen.

Præcis hvad der er foregået, er skolen nu i gang med at undersøge. Skolens it-afdeling har ifølge Poul Søe Jeppesen sørget for, at det ikke kan ske igen.

Man ved endnu ikke, hvem der har brugt loginet, men der er ændret i flere elevers fravær, fortæller kontorchef Henrik Vestergaard. Præcis hvordan det er sket, er stadig uklart.

- Det vigtigste for os har været at sikre, at man ikke kan manipulere med data fremover, siger Henrik Vestergaard til DR Nordjylland.

Aalborg Handelsskole blev opmærksom på problemet efter en lignende episode på Fyn. De to skoler har samme leverandør af IT-system, og derfor gennemførte Aalborg Handelsskole et rutinemæssigt tjek.

Loginet er blevet brugt i 10-15 dage. Politiet er endnu ikke gået ind i sagen.