(Arkivfoto) Foto: Iben Hedemann

Handicappede skal betale mad-gebyr

Flere nordjyske kommuner kræver et gebyr fra handicappede, der ikke selv kan hjælpe med at tilberede deres mad.

Det skriver P4 Nordjylland.

Kan du ikke selv hjælpe med at tilberede din mad, så skal du betale et gebyr. Sådan lyder beskeden til de handicappede borgere i flere nordjyske kommuner. Senest er gebyret blevet indført i Mariagerfjord Kommune.

- Det er meningen, at vores kære handicappede medborgere skal kompenseres for deres handicap. Men som det er nu, så kommer de til at betale for deres handicap, siger Marna Jensen til P4 Nordjylland.

Marna Jensens søster, Jytte Laura Jensen er handicappet og bor i et botilbud i Hobro. Hun skal nu betale 800 kroner ekstra om måneden.

- Vi skulle ind og finde nogle penge på budgettet blandt andet, og det her var en af måderne, vi kunne finde dem på - den blideste måde, vi kunne finde dem på, synes vi selv, siger Lone Sondrup, der er næstformand i Mariagerfjord Kommunes Sundheds- og Omsorgsudvalg til P4 Nordjylland.

Også Vesthimmerland og Aalborg Kommuner har kostgebyr for flere af deres handicappede. I Frederikshavn er politikerne netop nu ved at tage stilling til, om gebyret også skal indføres der.