LIGE NU:

Håndsrækning til Aalborg Portland

Venstre fremlagde i dag partiets forslag til en ny finanslov, og her var der godt nyt for en af Aalborgs største virksomheder, Aalborg Portland.

Venstre vil afskaffe afgiften på PSO- og NOX-gasser, og lige netop disse miljøafgifter har stor betydning for Aalborg Portland.

- Vi må bare konstatere, at NOX-afgiften er en dansk særskat, som koster danske arbejdspladser, og derfor foreslår vi i dag med vores finanslovsforslag, at vi afskaffer NOX-afgiften i Danmark, siger Thorsten Schack Pedersen, der er skatteordfører i Venstre.

Hos Aalborg Portland har man hvert år PSO- og NOX-relaterede udgifter på 24 millioner kroner, og en afskaffelse af afgifterne vil være en kærkommen håndsrækning for virksomheden.

- Afgifterne er rigtig vigtig for Aalborg Portland. Summen af de afgifter vi har i dag, er cirka ti procent af vores salgspris, og her er NOX-afgiften en af de største, siger administrerende direktør i Aalborg Portland, Michael Lundgaard Thomsen.

Aalborg Portland kæmper lige nu for at få ordren på cement til den nye Femern-forbindelse, og her vil en afskaffelse af miljøafgifterne stille dem langt bedre. På langt sigt vil Aalborg Portlands forberede konkurrenceevne også komme Nordjylland til gavn.

- På længere sigt, når vi konkurrerer på større projekter som for eksempel Femern-projekt, vil vi kunne skabe, hvis vi får hele ordren, i omegnen 275 i Aalborg Portland her i Aalborg-området, siger Michael Lundgaard Thomsen.

Det har i dag ikke været muligt at få en kommentar fra regeringen på Venstres finanslovsforslag.