LIGE NU:

Hanne og Amin gider ikke Black Friday: Det er opreklameret

Mange er fredag ude for at svinge dankortene til tilbuddene på Black Friday, men nordjyderne er skeptiske.

Det er ikke alle, der er lige begejstrede for den amerikansk importerede handelsdag Black Friday. I følge en undersøgelse fra YouGov er nordjyderne den befolkningsgruppe, der er mindst begejstrede for forbrugsfesten. 

En af dem, der ikke lader sig lokke er Hanne Bentsen fra Ulsted. Hun bruger i stedet fredagen på en svømmetur i Nørresundby. 

- Jeg synes det er lidt opreklameret, for ikke at sige meget opreklameret. Jeg har også læst at tilbuddene ikke er så gode. Der er jo tilbud hele året, så hvorfor sætte liv og lemmer på spil for at komme ind til byen, fortæller Hanne Bentsen. 

Mens mange nordjyder dropper Black Friday, så er der andre, der decideret modarbejder det amerikanske koncept. En af dem er Amin Barada, der fredag lukker sin webshop og i stedet sælger varm luft i balloner. 

- Vi vil gerne signalere, at der er et kæmpe stort overforbrug, som er blevet helliget med denne helligdag, så vi vil ikke sælge nogen varer. Vi mener helt sikkert at Black Friday er en omgang varm luft, fortæller Amin Barada, der er administrerende direktør i firmaet Buy Nature. 

Kampen mod forbrugsfesten startede allerede for fire år siden, da Black Friday var et relativt nyt begreb i Danmark. Dengang satte Amin Barada sine priser op i stedet for at give store rabatter. 

- Alle de klimaforandinrger vi går igennem lige nu, som for eksempel global opvarmning. Du kan koge det hele ned til forbrug, fortæller Amin Barada. 

Sidste år omsatte de danske forretninger for 2,1 milliarder kroner på Black Friday. 

310721 FO Verdens største sandslot

play Skulpturpark slår rekord: Verdens største sandslot er et tilløbsstykke uden lige

PH 010821 SID Fyn Natur af MV Still

play Vilde heste og smuk natur på Sydlangeland

20_percent

play Ikke mere tjek: Fitnesscentre og kulturinstitutioner skal ikke længere se coronapas

20210528-111000-L-1920x1280we

Så blev det 1. august: Disse restriktioner udfases

310721 FO Verdens største sandslot

play Skulpturpark slår rekord: Verdens største sandslot er et tilløbsstykke uden lige

PH 010821 SID Fyn Natur af MV Still

play Vilde heste og smuk natur på Sydlangeland

Til forsiden

Til forsiden