Foto: Rune Borre-Jensen (arkiv)

Havde 27 joints med på festival

13 personer får bøder og mister festivalarmbånd efter at være blevet taget med narkotika.

Nordjyllands Politi har i forbindelse med Nibe Festival gennemført en større narkoaktion. Aktionen har forløbet under festivalgæsternes indtog på festivalen, men også efterfølgende, hvor gæsterne har fundet sig til rette.

- Vi brugte narkohunde og har haft civilbetjente til at kigge efter stoffer på pladsen, og det bliver vi ved med, fortæller politikommissær Ted Andersen, der leder den politimæssige forretning på festivalen.

I alt er 13 personer blevet sigtet for at have euforiserende stoffer på sig. En person er sigtet for forsøg på videresalg af stofferne. Han havde 11 salgsposer kokain og ligeså mange med stoffet MDMA, og havde cirka et gram i hver pose.

- Det mindste beslag vi har gjort var tre hashjoints og så var der en med 27 joints, fortæller Ted Andersen, der vurderer at fangsten er større end normalt på dette tidspunkt af festivalen, men at det altså også hænger sammen med den koordinerede politiaktion.

Alle 13 sigtede har fået klippet deres festivalarmbånd og kommer således ikke til at opleve mere musik i Skalskoven til dette års festival.

Ted Andersen kan udover disse sigtelser melde om en indtil videre fredelig festival.