Foto: Lone Vad Dam (arkiv)

Havnen køber små aktionærer ud

Aalborg Kommune er den sidste aktionær, der er tilbage i Aalborg Havn.[b][/b]

Samtlige mindretalsaktionærer i Aalborg Havn har nu takket ja til at blive indløst. Dette er blevet tilbudt af havnens bestyrelse efter havnens indtræden under Offentlighedsloven fra starten af året. Nu er Aalborg Kommune den eneste tilbageværende aktionær på havnen.

Bestyrelsen i Aalborg Havn besluttede i starten af 2014 at tilbyde selskabets mindretalsaktionærer at blive indløst fra deres aktieposter. Det drejer sig om et mindre antal aktionærer, der tilsammen rådede over 1,9 procent af aktierne. Tilbuddet kom blandt andet som følge af Aalborg Byråds beslutning om, at Aalborg Havn skulle gå inden under Offentlighedsloven fra 1. januar 2014.

- At være underlagt Offentlighedsloven er en markant ændring af betingelserne, og blandt andet derfor tilbød vi vores mindretalsaktionærer at sælge deres aktier. Det har alle ønsket, og det betyder, at vi nu har tilbagekøbt 1,9 procent af aktierne til egen beholdning, siger adm. direktør Claus Holstein fra Aalborg Havn.

Indløsningen betyder, at Aalborg Kommune nu er de eneste tilbageværende aktionær. Claus Holstein supplerer med at sige, at han på bestyrelsens vegne gerne vil takke mindretalsaktionærerne for at have reageret positivt på tilbuddet.