Foto: Thomas Gaardsmand

Helveg Petersen skal tænke sig om

Thomas Kastrup-Larsen (Soc. Dem) mener, at Rasmus Helveg Petersen skal gå til energiforhandlinger med ydmyghed. Meldingen kommer efter at det radikale folketingsmedlem har kritiseret Aalborg Portland.

- Aalborg Portland har haft meget høj stemmeføring, men er i denne sammenhæng uinteressante. Det handler om fremtidens arbejdspladser, og det er ikke Aalborg Portland, der under nogen omstændigheder skal udfylde den rolle.

Sådan sagde Rasmus Helveg Petersen, folketingsmedlem for Det Radikale Venstre, til NORDJYSKE tirsdag morgen.

Det har fået Thomas Kastrup-Larsen, rådmand for Socialdemokraterne i Aalborg, til at kritisere Rasmus Helveg Petersen for ikke at tænke sig om.

- Jeg synes, at det er vigtigt, når vi ser de meldinger den unge Helveg Petersen er kommet med i dag, så synes jeg lige, at han skal tænke sig om. Nu skal man ikke lade sig begejstre af én branche, siger Thomas Kastrup-Larsen til TV2/Nord.

De klare meldinger kommer forud for forhandlingerne om en energiaftale, der genoptages torsdag.

- Det er vigtigt, at man går til energiforhandlinger med ydmyghed. Selvfølgelig skal vi skabe fremtidens arbejdspladser, men der er vores nuværende produktion også vigtig. Jeg synes, at vores regering skal se på, hvordan man kan optimere den produktion, som vi har i forvejen, siger Thomas Kastrup-Larsen til TV2/Nord.

Og Thomas Kastrup-Larsen er ikke den eneste, der er fortørnet over Rasmus Helveg Petersens udmelding. I en pressemeddelelse skriver politisk ordfører Benedikte Kiær (Kons.):

- Helvegs udtalelse om, at Aalborg Portland ikke spiller nogen væsentlig rolle i fremtiden, er rystende. Han nedgør ikke alene en stolt traditionsrig virksomhed. Han er tilsyneladense også helt og aldeles ligeglad med dem, som har arbejde på grund af virksomheden. Danmark har brug for virksomheder som Aalborg Portland, som ud over masser af arbejdspladser og er bannerfører for udvikling af miljørigtige løsninger og produktionsmetoder.