Henning G. Jensen takker af

Efter 16 år som borgmester og i alt 40 år som medlem af byrådet i Aalborg Kommune takker Henning G. Jensen nu af. I dag ringede han med klokken for sidste gang i byrådssalen i Aalborg.

Han har været med til omkring 1000 byrådsmøder. I dag var det sidste gang for Henning G. Jensen. Fra årsskiftet trækker han sig tilbage og et nyt liv venter.

- Jeg glæder mig til det sidste byrådsmåde, men også til min nye tilværelse, siger den afgående borgmester i Aalborg Kommune, Henning G. Jensen.

Henning G. Jensen blev valgt ind i Aalborg Byråd i 1974 og i 1982 blev han den hidtil yngste rådmand. I 1998 blev Henning G. Jensen så borgmester, og den dag husker han med glæde.

- Det var en stor dag. Jeg er glad for det jeg har udrettet som borgmester. Så er det op til andre at vurdere, om jeg har levet op til tilliden, siger Henning G. Jensen.

De 40 år i Aalborg Byråd er heller ikke gået ubemærket hen hos modstanderne.

- Et charmerende magtmenneske, der gerne vil siges imod men ikke arbejdes imod. En mand med humor, mange følelser og forfængelighed. Og sommetider en ubehersket opførelse, siger Vibeke Gamst, der er byrådsmedlem i Aalborg Kommune for De Konservative.

- Henning G. Jensen er en borgmester med stor beslutningskraft og meget stort temperament. Jeg har haft et godt samarbejde med ham, siger Rådmand for Teknik og Miljø i Aalborg Kommune, Mariann Nørgaard.

Der er kun få ting som Henning G. Jensen fortryder i sin politiske karriere, der har budt på omkring 1000 byrådsmøder.

- Der er selvfølgelig ting, jeg kunne have gjort anderledes, men i det store hele så nej. Jeg er som jeg er, en ærlig politiker der kan give og tage, siger Henning G. Jensen.

Den afgående borgmester glæder sig nu til et liv med venner og familie, og han har også stadig flere bestyrelsesposter.