LIGE NU:

Henry Hyldet

Henry Larsen blev i dag kåret som årets tillidsrepræsentant sammen med fem andre på LO's kongres i Aalborg. Han har trodset krisetider i fagbevægelsen og har gjort sit for at hæve medlemstallet.

LO holder i disse dage kongres i Aalborg Kongres- og Kulturcenter. Her skal Danmarks og fagbevægelsens fremtid diskuteres, men først blev seks personer kåret som årets tillidspræsentanter.

En af dem var Henry Larsen, tillidsrepræsentant hos møbelfabrikanten Furniture i Thisted.

Fagbevægelsen har oplevet krise og faldende medlemstal i mange år. LO mistede sidste år over 38.000 medlemmer. Henry Larsen har hævet organisationsprocenten fra 14 til 86 procent på sin arbejdsplads.

- Man blev da stolt af det. Selvfølgelig. Men jeg synes bare, at de glemmer dem, der står bag ved en og hjælper en. Det, jeg har gjort, har jeg jo ikke gjort alene. Det har jeg haft folk til at hjælpe mig med, siger Henry Larsen til TV2/Nord.

LO's formand Harald Børsting understregede vigtigheden af at markere tillidsrepræsentanternes indsats.

- Vi har et faldende medlemstal i de her år. Og derfor skal vi selvfølgelig gøre en særlig indsats for at få flere medlemmer med i vores organisationer. Og der er det tillidsfolkene, der er nøglen, siger Harald Børsting til TV2/Nord.

I morgen taler statsminister Helle Thorning Schmidt til kongressen i Aalborg.