Foto: Jesper Lange

Her sker der flest indbrud

Indbrudstyvenes jagtmarker skifter år for år. Se, hvor de havde mest travlt med kobenet i 2012

Hvis du vil undgå ubudne gæster, så flyt til Læsø, Fanø eller Ærø. I de kommuner var der stort set ingen indbrud i 2012. Det skriver Søndagsavisen.

Til gengæld er risikoen for indbrud stor, hvis du bor i Vallensbæk, Faxe eller Rudersdal. Det viser nye beregninger, som Forsikring og Pension har lavet på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

I hele 2012 var der 43.266 indbrud i beboelser, og for hver 1.000 danske hjem, oplevede 17 af dem indbrud. Riccardo Krogh Pescatori, der er konsulent i Forsikringsoplysningen, forklarer, at indbrudstyvene har tradition for at skifte jagtmarker år for år.

- Det er, som om at et helt område bliver ramt på en gang, og når tyvene så oplever, at der ikke er mere at komme efter, og bevågen­heden er for stor, så bevæger de sig videre til et nyt område. Derfor vil billedet formentlig se anderledes ud til næste år, siger han og forsætter:

- For et par år siden var det fynboerne, der var særligt udsatte. Så gik turen til jyderne, og nu er det så sjællænderne, der står for skud, siger han.

Dog ligger København og Frederiksberg langt nede på listen over indbrudshyppighed pr. 1.000 hjem - for hver 1.000 husstande var der 11 indbrud i de to kommuner.

Der er mange etagebyggerier i hovedstaden, og der er sandsynligheden for indbrud lav, fordi tyvene foretrækker parcelhuse, siger han.

Til sammenligning var der over 30 indbrud pr. tusind husstande i Rudersdal, Faxe og Vallensbæk. Har du ikke planer om at hive teltpælene op og blive øboer, så er der dog meget, du selv kan gøre for at undgå indbrud.

- Se dit hjem med tyvens øjne, og find de svage punkter. Det er især vigtigt, at du gør det svært for tyven at komme ind - det kræver først og fremmest, at man har gode låse, og ikke mindst at man husker at bruge dem. Desuden er nabohjælp en god og effektiv måde at forebygge indbrud på, siger Riccardo Krogh Pescatori, til Søndagsavisen.