Politiet kontrollerer hestene, der transporteres ind på markedspladsen. Foto: Jesper Lange

Hestehandlere: Politiets kontrol er for meget

I morges blev Hjallerup Marked skudt i gang. Traditionen tro valfartede mange hestehandlere til markedspladsen. Ved indgangen blev de i år mødt af et markant politiopbud.

Det er Rigspolitiet, der i samarbejde med Fødevarestyrelsens Veterinærrejsehold tjekker, om hestene har det godt og er registreret korrekt, før de kan få adgang til pladsen. Det er flere hestehandlere dog utilfredse med.

- Det er for meget, synes jeg. Alt for meget papirnusseri. De går rundt med en blok og skriver alt ned, og det er bare for meget kontrol, siger Poul Larsen, der i år er på markedet uden heste, da han ikke kunne få fat i deres pas i tide.

Politiet og Fødevarestyrelsen fastholder, at kontrollen er vigtig.

- Vores opgave er at kigge på dyrene og se, om de står som de skal, og har den plads de har brug for, og så ser vi også på, om ejeren har pas med og kan identificere hesten, siger Stig Jessen, der er dyrlæge og med på veterinærrejseholdet.

TV2/Nord mødte mange hestehandlere, der brokkede sig højlydt over kontrollen.

- Dem, der har orden i forholdene, de har ikke problemer med at blive kontrolleret. Så hvis der er nogen, der siger, at det generer dem, så er det måske fordi vi finder noget, som ikke er i orden, siger Stig Jessen.

- Jeg synes bare, at det er for meget bureaukrati, og det er ærgerligt for markedet, mener Poul Larsen.