LIGE NU:

HF Søfart tæt på at kæntre

Frederikshavn Gymnasium er et af de sidste steder tilbage i Danmark, hvor man kan kombinere en HF med en søfartsuddannelse. Men svigtende elevtal betyder, at skolen kæmper for at holde uddannelsen oven vande.

Eleverne på søfartslinjen bruger et år længere på deres HF end andre, men så får de også en søfartsuddannelse. Men det er der åbenbart ikke ret mange som vil i øjeblikket, for uddannelsen mangler elever. Sidste år var der tilmeldt 22, men i år er der kun 13 - måske 14 tilmeldte til skolestart den 15. august.

- Vi frygter lidt, at hvis vi lukker ned for i år, så tror vi nok ikke så meget på, at den kommer op at køre igen. Derfor er det nu, vi sætter ind, siger lederen af uddannelsen, Jan Bjeldbak.

Derfor har de tre skoler bag uddannelsen - Frederikshavn Gymnasium, Skagen Skipperskole og MARTEC i Frederikshavn - søgt Kommunen om 50.000 kroner til at promovere uddannelsen overfor de unge. Sammen med VUC Fyn på Ærø er Frederikshavn den eneste udbyder af uddannelsen i Danmark. På Ærø har skolen 55 tilmeldte - et elevtal, som man kun tør drømme om i Frederikshavn.

- Vi synes det er en del af det brede tilbud som er her i området så det skal vi holde ved, siger lederen af uddannelsen, Jan Bjeldbak.