En historisk fund fra vikingetiden kan sætte en stopper for en planlagt ny skov ved Løgstør. Foto: TV2/Nord

Historisk fund kommer i vejen for ny skov

Historiefolk har længe søgt efter det sted, hvor Knud den Store havde sin møntfabrik i vikingetiden. Nu mener man at have fundet den ved Løgstør- på samme sted, hvor man har planlagt at lægge en ny skov.

En planlagt ny skov i Vester Ørbæk ved Løgstør løber nu ind i problemer. Der er nemlig fundet mulige stolpehuller fra vikingetiden, og stedet hvor den nye skov skulle ligge, kan være det samme sted, hvor Knud den Store i 1018 til 1035 slog nogle af de første mønter i Danmark. Det skriver lokaltindblik.dk.

Historisk interesserede har forgæves søgt efter den plet, hvor møntfabrikationen fandt sted, og nu skal det omtalte område undersøges. Et arbejde, der påbegyndes i år og først afsluttes næste år. Det påfører skovprojektet i omegnen af 150.000 kroner i ekstraudgifter.

Løgstør Plantningsforening valgte for et par år siden at bruge sin formue på den nye skov i  Vesthimmerlands Kommune. Der er allerede lavet en lokalplan, som har været i høring.

Men nu kan fortiden altså sætte en stopper for det nye projekt:

-  Viser det sig, at arkæologerne finder noget af historisk værdi, vil det betyde, at der ikke må plantes skov, medmindre der foretages en fuld udgravning. Så er spørgsmålet om det kan betale sig. Men så får Løgstør jo om ikke andet en anden ny attraktion, siger Lene Larsen, der er skov- og landskabsingeniør Lene Larsen i Vesthimmerlands Kommune til lokaltindblik.dk.