LIGE NU:

Hjælp at hente til nordjyske virksomheder: - Rådgivningen gør, at vi kan skabe overblik

For at klare sig igennem coronakrisen er de nordjyske virksomheder nødt til at fokusere på digitalisering. Sådan lyder det fra Erhvervshus Nordjylland, der netop har lavet en analyse af coronasituationen og iværksat en række tilbud. Og selvom virksomheden BioX er skarpe på robotteknologi, har de fået hjælp til digitalisering.

Selvom man er en højteknologisk virksomhed, så kan man godt have brug for hjælp til det digitale. Og hjælp til det digtale er netop, hvad BioX har fået. I den seneste tid har de fået rådgivning af Erhvervshus Nordjylland, der tilbyder hjælpe til nordjyske iværksættere og virksomheder. 

- Corona har nok i virkeligheden givet startskuddet til, at vi for alvor kom i gang og fik startet op, siger marketing manager i BioX Lisbeth Krogh.

Virksomheden er én af mange, der har sat skub i digitaliseringsprocessen som følge af corona-krisen. Det har ifølge Lisbeth Krogh nemlig været nødvendigt at optimere på alle tænkelige områder og omtænke virksomhedens forretningsmodel.

- Da vi lukkede ned i marts med corona, havde vi faktisk satset på at få vores første produkt på markedet. Udskydelsen gjorde, at vi kunne fokusere på  alle de processer, der er vitale, når et produkt skal på markedet. Så det var alt fra sociale medier til hjemmeside og webshop, siger Lisbet Krogh.

Digitalisering er vejen frem

Og ifølge Erhvervshus Nordjylland er digitalisering vejen igennem corona-krisen for de nordjyske virksomheder. Det viser ny analyse også.

- Virksomhederne skal øge deres digitalisering for at være konkurrencedygtige sammenlignet med andre virksomheder. Man kan i høj grad tilføre væsentlig værdi til ens produkter gennem digitalisering, siger Casper Gerner Mikkelsen, der er forretningsudvikler i Erhvervhus Nordjylland.

Han slår et slag for, at de nordjyske virksomheder skal ruste sig godt til fremtiden.

- Der skal det til, at virksomheder kigger deres forretningsmodel godt og grundigt igennem og ser, hvor de kan udvikle sig. Corona stiller krav til, hvordan virksomheder afsætter produkter, siger han.

I den forbindelse har Erhvervshus Nordjylland etableret flere tilbud til især mindre virksomheder.

- I Erhvervshus Nordjylland kan vi hjælpe med at fremme digitaliseringen. Specielt for de virksomheder, der er lavest digitaliseret, har vi nogle rigtig interessante programmer, som kan hjælpe med både kompetenceløft og rådgivning om, hvordan man skal udvikle sin forretningsmodel, siger Casper Gerner Mikkelsen, inden han understreger, at alle typer virsomheder kan få hjælp. 

Hos den højteknologiske virksomhed BioX har man været glade for vejledningen i retningen mod at blive endnu mere digitale.

- Rådgivningen gør, at vi kan skabe overblik over processerne, så de analoge kan blive mere digitale. Selvom vi er en højteknologisk virksomhed har vi også brug for at få sat strøm til de analoge arbejdsprocesser, som vi arbejder med til daglig. Det er alt, hvad der hedder webshop, hjemmeside, kundesystemer og selvfølgelig sociale medier, så folk kan få kendskab til en virksomhed som vores, siger marketing manager Lisbet Krogh.