LIGE NU:

Hjælp i juletiden

Siden den 15. november, hvor TV2Nord oprettede facebook-gruppen "Hjælp - det er jul", har knap 500 meldt sig ind. Her kan folk bytte både ting og sager, men også personlige tjenester og det er der rigtig mange, der har gjort.

Kirsti Andersen er en af facebook-gruppens medlemmer. Hun har blandt andet givet børnetøj og legesager væk til trængte familier. Men hun har også tilbudt at bage julesmåkager til familier der enten ikke selv har råd eller overskud. Og det er der indtil videre fire familie der har takket ja til.

- Julen er børnenes fest. Og børnene kan ikke gøre for at forældrene ikke trængte økonomisk. De har ikke valgt at det skal være sådan. Og jeg kan ikke bære, at der er nogle børn, der ikke kan få en del af julens glæde ved at få julesmåkager eller julegaver eller pakkekalender, siger Kirsti Joreid Andersen.

Kim Hejslet bor i Hjørring, han har også givet et tilbus til gruppens medlemmer. Han tilbyder at åbne dørene til sit hjem for en eller flere til en juleaften med ham og hans familie.

- Mine forældre kommer og vi skal sidde her ved bordet og spise. Ja jeg ved jo ikke om der kommer nogle, men der er plads til alle, der er plads til at sætte plader i bordet og vi har ekstra stole. Og så skal vi have and og flæseksteg med rødkål, kartofler, brune kartofler det hele er hjemmelavet selvfølgelig. Og så skal vi have ris a la mande med kirsebærsovs. Og til sidst Småkager og konfekt siger Kim-Philip Hejslet.

Og det er ekstra vigtigt at hjælpe hvor man kan i højtiden.

- Julen er en vigtig tid for børn og for familier. Det er det også for mig også stadigvæk. Og det at jeg kan give noget videre, det er fantastisk, siger Kirsti Joreid Andersen.

Der er endnu ikke nogle der har meldt sig til at fylde de tomme pladser ved Kim Hejslets bord, men der er jo også stadig 26 dage til juleaften.

- Jeg håber, at der er nogen, der har lyst til at komme og holde jul sammen med os. Det bliver en meget afslappet aften, siger Kim-Philip Hejslet.

Hvis du vil holde jul med Kim Hejslet og familien. Eller hvis du vil give en hjælpende hånd til hårdt trængte, så følg linket herunder til facebook-gruppen "TV2/Nord Hjælp - det er jul".

https://www.facebook.com/#!/groups/1437457979807813/