LIGE NU:

Hjælp på vej til efterladt besætning

De 19 russiske og ukrainske besætningsmedlemmer, som siden 7. februar har været fanget på det russisk/tyrkiske tankskib Natig Aliyev 8 sømil ud for Aalbæk får nu hjælp.

Folk fra Søfartsstyrelsen og De Internationale Transportarbejderes Fagforbund, ITF, sejlede fredag middag ud fra Skagen Havn med kurs med tankskibet. 

- Jeg håber, at vi får klaret problemerne nu. Jeg har hørt, at der kommer folk fra rederiet, men jeg håber ikke, at de er der sammen med os, for så ved jeg af erfaring, at så vil besætningen ikke fortælle os noget. Nu håber jeg på det bedste. Jeg håber, at vi kan få søfolkene hurtigt hjem, siger Morten Bach, inspektør i ITF umiddelbart inden, at han sammen med Søfartsstyrelsen sejlede ud til tankskibet.

Morten Bach håber, at søfolkenen kan komme i land i næste uge. 

Det russiske/tyrkiske tankskib ligger for anker i Aalbæk Bugt. I mandags var Retten i Hjørring ombord for at gøre arrest i skibet, og dagen efter skrev besætningen et råb om hjælp i en mail til ITF og Morten Bach. 

Her skrev besætningen, at de havde 250.000 dollars til gode i løn, og at de ikke havde fået ubetalt løn i 4 måneder. Samtidig gjorde de opmærksom på, at de ombord på skibet var løbet tør for mad og brændstof. 

ITF og Morten Bach har siden gjort adskillige forsøg på at komme i kontakt med besætningen, men der har ikke været reaktion på de mange beskeder fra besætningen. 

Med ombord på forsyningsbåden fra Skagen i dag er flere paller med mad, som er leveret af Wrist i Nørresundby, så besætningen på tankskibet kan få mad de kommede dage.