LIGE NU:

Hjælp på vej til ishockeyklubber

Danmarks Ishockey Union står klar med hjælpepakke til de trængte klubber i Metalligaen. Overskud fra VM i 2018 skal fordeles til klubberne.

Aalborg Pirates, Frederikshavn White Hawks og de andre klubber i Metalligaen er hårdt ramt af den krise, der lige nu betyder, at der ikke spilles kampe.

Klubberne har mistet store indtægter i de sidste spillerunder og ikke mindst på grund af det slutspil, man aldrig fik gennemført.

Derfor står Danmarks Ishockey Union klar med en hjælpepakke til klubberne, siger DIU-formand Henrik Bach Nielsen i et interview med BT. Hvor stor hjælpepakken til den enkelte klub er, kommer DIU-formanden ikke ind på.

Det skriver Metalligaen på deres hjemmeside

Pengene til at hjælpe klubberne med kommer fra VM-overskuddet på 13 millioner fra 2018, som betyder, at muligheden for at hjælpe ligaen er til stede.  

- Ingen går fri. Heller ikke os. Men selv om det er meget svært lige nu, skal vi nok komme igennem det. Jeg fornemmer på den vilje og det gåpåmod, jeg møder overalt, at der også er ni hold i Metal Ligaen den kommende sæson, siger han til B.T.

- Men jeg har også tilkendegivet over for klubberne, at det er et helt andet og hårdt presset sponsormarked, de kigger ind i. Ved finanskrisen stod vi sammen og lavede nogle intelligente greb, som hjalp os alle, såsom lønloft og begrænsning af udlændinge. Vi finder også løsninger på corona-udfordringen, konstaterer Henrik Bach Nielsen.