Hjælp til flygtninge mangler indsamlere

Dansk Flygtningehjælp afholder landsindsamling på søndag. I Nordjylland kan de godt bruge en hjælpende hånd. Meld dig som indsamler, lyder opfordringen.

<b>Finanskrise og økonomisk afmatning</b>
Finanskrisen og truslerne om en økonomisk afmatning fylder det meste i medierne. Det har gjort det næsten umuligt at trænge igennem med budskabet om, at verdens flygtningebørn har brug for hjælp. Dansk Flygtningehjælp mangler cirka 1.000 indsamlere i Nordjylland til landsindsamlingen på søndag den 9. november.

<b>Meld dig som indsamler</b>
I Nordjylland mangler der stadig mange indsamlere til landsindsamlingen. Aalborg: 200 indsamlere, Frederikshavn: 100 indsamlere, Hjørring: 60 indsamlere. Det er de områder, hvor der mangler flest.

<b>Katastrofer i Afrika</b>
Situationen i lande som Congo, Darfur og Somalia er katastrofal, og flygtningene har mere brug for hjælp end nogensinde. Nogle af de første ofre i en flygtningekatastrofe er børnene.
De får ikke nok mad og rent vand, og de lever hver dag med frygten for vold og risikoen for at blive bortført som børnesoldater.

<b>Giv en hånd på søndag</b>
På søndag samler Dansk Flygtningehjælp ind til verdens flygtningebørn.

- I disse uger er pressen naturligt nok optaget af finanskrisen. Men samtidig har millioner af flygtningebørn i Afrika lige nu hårdt brug for hjælp. Vi tror dog på, at viljen til at hjælpe er der og håber inderligt, at flere danskere vil melde sig som indsamlere, siger Andreas Kamm, generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp.

<b>pengene går til flygtningebørn</b>
Dansk Flygtningehjælp samler ind over hele landet søndag den 9. november. I år går pengene til at hjælpe nogle af verdens 20 millioner flygtningebørn.

<b>En indsamler = vand til 500 børn</b>
Hver indsamler får typisk 1.000 kroner i indsamlingsbøssen. For de penge kan Dansk Flygtningehjælp forsyne 500 flygtninge i Somalia med rent vand i en måned.
Snavset vand gør, at der hver dag dør børn af diarré i Somalia.

<b>Skriv eller ring</b>
Man kan melde sig som indsamler på www.flygtning.dk eller på telefon 33 73 51 11.