Hjælp til selvmords-truede rykker tættere på

Foto: Michael Kragmann

Nu får også selvmordstruede borgere i den sydøstlige del af regionen lettere adgang til professionel hjælp og behandling. Psykiatriens Enhed for selvmordsforebyggelse etablerer sin tredje satellitfunktion, denne gang i Hobro.

I forvejen findes der tilsvarende tilbud i Frederikshavn og Thisted.

Mennesker, der har forsøgt selvmord, eller som vedvarende går med tunge tanker om at tage deres eget liv, har brug for hjælp.

I Psykiatriens Enhed for selvmordsforebyggelse (tidl. Center for selvmordsforebyggelse) arbejdes der med en klar målsætning om, at hjælpen for disse borgere skal være let tilgængelig - uanset hvor de bor.

- Vores erfaring er, at det i en krisesituation kan være uoverskueligt, hvis man skal rejse langt efter tilbuddet, og det kan få nogen til at afslå hjælpen, forklarer psykolog Jan-Henrik Winsløv, der er leder af enheden.

Enheden har tidligere indført ugentlige træffetider i Frederikshavn og Thisted, og det har medført flere henvisninger fra de praktiserende læger i de områder.

- Til gengæld modtager vi ikke så mange henvisninger fra den sydøstlige del af regionen, og derfor vælger vi nu at rykke hjælpen tættere på, siger Jan-Henrik Winsløv med forventning om, at flere hermed vil få glæde af enhedens tilbud.

I Hobro benytter enheden adressen Sønder Allé 3, tæt ved Sygehus Himmerland. Her vil psykolog Kristina Lyager Eskesen én dag om ugen sidde klar til at afholde samtaler med borgere fra lokalområdet.

Forsiden lige nu