LIGE NU:

Hjemløse musikere i Aars

Kimbrergarden og musikforeningen Boxen fra Aars er blevet hjemløse, og de mangler desperat nye lokaler.

Kimbrergarden har været bygarde i Aars siden 1980. Men nu er garderne blevet hjemløse. I sidste uge blev de smidt ud af det hus, hvor de har haft hjemme i 28 år.

Danpo har købt huset af kommunen, og nu har virksomheden selv fået brug for det. Derfor blev garden smidt på gaden sammen med musikforeningen Boxen, der har lagt øvelokaler til lokale musikere.

- Det er meget frustrerende. VI ved ikke, hvad vi skal og ikke skal. Vi ved ikke, hvor vi skal hen. Vi har koncerter at øve til, og lige nu har vi ikke et ordentligt sted at øve, siger næstformand for Kimbrergarden, Birger Thomsen.

Lars Viborg, som var med til at starte Boxen op for 15 år siden og i dag er daglig leder, er også trist over at have mistet lokalerne.

- Hvis der ikke er de her ting, så ser det lidt småt ud med musiktilbud, der ikke lige ligger i den kommunale musikskole. Vi ønsker os at flytte sammen med Kimbrergarden igen, så der igen kan blive øvelokaler, siger han.

Foreningerne har haft kontakt til Vesthimmerlands Kommune, som har givet tilsagn om at hjælpe med at skaffe nye lokaler med plads til de to musikforeninger. Men indtil videre har det ikke kastet meget af sig. Kimbrergarden er blevet tilbudt at flytte til Simested eller til Løgstør, hvor Løgstør Garden holder til, men det er ikke holdbart at skulle flytte så langt, mener Birger Thomsen.

- I yderste konsekvens kan det jo blive enden for Kimbrergarden. I forvejen er det dyrt at gå til musik, og jeg frygter at vi mister opbakningen fra især forældrene, hvis de skal til at ligge og køre så langt hele tiden, siger han.

Formand for Kultur- og fritidsudvalget i Vesthimmerlands Kommune, Jan Dyregaard (V), mener, at kommunen allerede har været meget behjælpelige, men at det rette lokale endnu ikke har vist sig.

Han vil gerne have en blomstrende musikliv i Aars, og han håber, at musikforeningerne og kommunen ved fælles hjælp snart kan finde nye lokaler.

- Der er heldigvis gode mennesker, der allerede har budt sig til med hjælp, så vi har en måneds tid at løbe på. Men om det lige bliver i næste uge eller om fjorten dage, at vi finder noget, det ved jeg ikke, siger Jan Dyregaard.