LIGE NU:

Hjemmehjælpere: Vi vil vise sympati

Storkonflikten er allerede blusset op i Aalborg, hvor et par hundrede sosuassistenter smed kitlen i dag. Tyvstarten er en sympatierklæring, lyder det.

Egentlig skulle sosu-assistenterne bare mødes til en peptalk tirsdag. Men allerede mandag aften erklærede sms-kæder, at mødet i stedet skulle være fagligt. Og dermed blev en peptalk til arbejdsnedlæggelse, da et par hundrede sosuassistenter i Aalborg allerede tirsdag gik i strejke.

- Vi markerer, at vi er klar til kamp. Vi vil gerne støtte dem, som fra i morgen skal trække konflikten og vise dem, at de ikke er alene, siger Lars Eriksen, der som formand for Hjemmeplejens Aktionsgruppen agerer talerør for de tyvstartende sosuassistenter.

I Aalborg har man valgt at udtage to lokalområder til konflikten. Ifølge Lars Eriksen er hensigten at markere en meget større opbakning i den store kommune.

FOAs næstformand i Aalborg, Pia Pedersen, beskylder gruppen for at skabe forvirring. Kan du forstå hendes pointe?

- Jeg kan sagtens forstå det. Og jeg kan også godt forstå, hvis de ressourcesvage borgere bliver bekymret. Samtidig kan jeg også godt forstå frustrationen hos vores kolleger. Faktum er, at vi mister flere kolleger, end der kommer nye til. Der er jo ingen indikationer for at gå ind i dette job, siger Lars Eriksen, der ikke selv er gået i konflikt.

/ritzau/