Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Hjørring bliver big brother

Hjørring Kommune skal i fremtiden føre tilsyn med samtlige nordjyske kommuners døgntilbud til socialt udsatte borgere.

Det bliver fremover kun fra Hjørring, at der bliver holdt øje med de nordjyske tilbud for udsatte borgere.

- Det er et rigtig stort område, der blandt andet dækker de handicappedes botilbud, plejeforældre og tvangsfjernelser, siger Peter Harritsø, der er afdelingsleder for den tværkommunale tilsynsafdeling i Hjørring.

Med i opgaven er et krav om en nyvurdering af samtlige tilbud i Region Nordjylland. Derfor skal Hjørrings ansatte indenfor de næste to år vurdere og godkende alle regionale, lokale, kommunale og private tilbud på området. Tilbud, der ikke godkendes af Hjørring, skal lukkes.

Hjørring er valgt i Nordjylland, da de i forvejen har erfaring på området. Siden 2008 har de holdt tilsyn med Frederikshavn, Brønderslev og Læsø.

Hjørring må ikke føre tilsyn med sin egen kommune, derfor er der lavet en aftale med Silkeborg, så de varetager hinanden.

Der er sat yderligere 5-7 millioner årligt af til projektet pr. region. Det nye center skal formentlig huserer i en ny bygning i Hjørring og der skal med al sandsynlighed ansætte flere medarbejdere. Det skal Hjørring Kommune have fundet ud af inden 1. november 2013, hvor kommunen overtager ansvaret.