LIGE NU:

Hjørring Kommune tjener godt på strejken

Særligt dagplejestrejken har skæppet i kassen hos Hjørring Kommune. Også andre kommuner har tjent penge på konflikten, men det er endnu uvist hvor meget.

Med mandagens forlig kan kommunerne så småt begynde at gøre regnskabet for konflikten op, og flere regner med at have sparet penge, fordi de ikke har betalt løn til de strejkende.

Hjørring Kommune har været ramt af strejke blandt flere faggrupper. Kommunens økonomichef, Karl Henrik Laursen, vurderer dog, at kommunens besparelser i den første uge var minimal. Her strejkede personalet på ældreområdet og pædagogmedhjælperne.

- Dels har vi valgt at betale alle forældre tilbage pr. dag, de ikke har fået pasning. Dels er der ikke så forfærdelig langt fra nødberedskab til daglig bemanding, så besparelserne på de områder har ikke været markante, siger Karl Henrik Laursen.

Strejken på dagplejeområdet fra konfliktens anden uge har til gengæld kunnet mærkes på kommunens økonomi. Hjørring Kommune har sparet 600.000 kroner om dagen på dagplejen, når forældrene har fået deres penge tilbage.

Samlet set har kommunen formentlig sparet fem-seks millioner kroner på konflikten.

/ritzau/