Hjørring: Nej tak til indsamling

Når borgerne i Hjørring Kommune på torsdag skal stemme, så får de ikke mulighed for at give et bidrag til verdens fattigste på vejen ind eller ud fra stemmeboksen.

Som den eneste kommune i Nordjylland kan borgerne i Hjørring ikke give et bidrag til Red Barnet, Dansk Folkehjælp eller SOS Børnebyerne udover deres stemme. I hvert fald ikke på valgstedet.

Hjørring har som den eneste kommune sagt nej til indsamlinger på valgstederne.

- Det har vi gjort med baggrund i, at folk kan komme ind og gøre det, vi har bedt dem om: At stemme. Og så skal de ikke opleve den gene, som nogle måske synes, det er, hvis de bliver opkrævet et beløb af fem-seks forskellige indsamlere. Det er sikkert til gode formål, men det er en privat sag, om man vil det eller ikke, siger Arne Boelt til P4 Nordjylland.

I Red Barnet er de glade for, at de fleste nordjyske kommuner har sagt ja til indsamling, men de ville gerne, at Hjørring også havde givet tilladelse, siger kommunikationschef Morten Kjær Petersen.

- I Red Barnet er vi rigtig glade for, at vi har fået lov at samle ind i de fleste kommuner. At der er enkelte kommuner, som eksempelvis Hjørring, der ikke ønsker det, er vi selvfølgelig kede af, fordi vi ikke har muligheden for at informere om vores arbejde og samle ind der, siger Morten Kjær Petersen, kommunikationschef for Red Barnet til P4 Nordjylland.