Hjørring udvider scanning

Mammascreeningen i Hjørring får en ekstra skalle. Sygehus Vendsyssel udvider åbningstiden, for at nå 12.500 bryst-scanninger på årsbasis.

<b>Sygehus Vendsyssel scanner</b>
Personalet i Billeddiagnostisk Afdeling på Sygehus Vendsyssel i Hjørring er fleksibelt og giver nu mammascreeningen en ekstra skalle.

<b>Udvider åbningstiden</b>
Fra på torsdag den 6. marts vil afdelingen nemlig også indkalde til screening efter kl. 15.00 på visse hverdage, ligesom de vil tage visse lørdage og søndage i brug.

<b>Fleksibelt tilbud</b>
På den måde bliver screeningstilbuddet mere fleksibelt for i hvert fald nogle af de indkaldte kvinder. De vil i højere grad slippe for at skulle tage fri fra arbejde for at få scannet brysterne.

<b>12.500 på et år</b>
Ved at udvide åbningstiden regner Billeddiagnostisk Afdeling med at nå screeningsmålet, som er 12.500 mammascanninger om året.

<b>Hvert andet år for kvinder</b>
Alle kvinder i regionen mellem 50 og 69 år tilbydes som en forebyggende foranstaltning en mammografiundersøgelse hvert andet år.

<b>Region Nordjylland</b>
I Region Nordjylland er det Sygehus Vendsyssel og Aalborg Sygehus, som står for mammascreeningsarbejdet.

<b>Udenfor normal åbningstid</b>
Ved at Sygehus Vendsyssel fra på torsdag udvider åbningstiden i forhold til de forebyggende mammografiundersøgelser, tilbyder begge sygehuse nu mammascreening efter normal åbningstid visse hverdage og i visse weekender.