LIGE NU:

Hjørring udvider scanning

Mammascreeningen i Hjørring får en ekstra skalle. Sygehus Vendsyssel udvider åbningstiden, for at nå 12.500 bryst-scanninger på årsbasis.

Sygehus Vendsyssel scanner
Personalet i Billeddiagnostisk Afdeling på Sygehus Vendsyssel i Hjørring er fleksibelt og giver nu mammascreeningen en ekstra skalle.

Udvider åbningstiden
Fra på torsdag den 6. marts vil afdelingen nemlig også indkalde til screening efter kl. 15.00 på visse hverdage, ligesom de vil tage visse lørdage og søndage i brug.

Fleksibelt tilbud
På den måde bliver screeningstilbuddet mere fleksibelt for i hvert fald nogle af de indkaldte kvinder. De vil i højere grad slippe for at skulle tage fri fra arbejde for at få scannet brysterne.

12.500 på et år
Ved at udvide åbningstiden regner Billeddiagnostisk Afdeling med at nå screeningsmålet, som er 12.500 mammascanninger om året.

Hvert andet år for kvinder
Alle kvinder i regionen mellem 50 og 69 år tilbydes som en forebyggende foranstaltning en mammografiundersøgelse hvert andet år.

Region Nordjylland
I Region Nordjylland er det Sygehus Vendsyssel og Aalborg Sygehus, som står for mammascreeningsarbejdet.

Udenfor normal åbningstid
Ved at Sygehus Vendsyssel fra på torsdag udvider åbningstiden i forhold til de forebyggende mammografiundersøgelser, tilbyder begge sygehuse nu mammascreening efter normal åbningstid visse hverdage og i visse weekender.