LIGE NU:

Hjørring vil vise toppolitikere at krisen er slut

Hjørring vil have et bedre image, og vise at krisen i byen er slut. Derfor har man inviteret statsminister Anders Fogh Rasmussen (Venstre) og Helle Thorning-Schmidt (Soc.dem.) på besøg.

De fleste husker sikkert billederne fra folketingsvalgkampen i 2005, hvor Hjørring og et lukket slagteri blev midtpunkt i valgkampen og landspolitikere nærmest stod i kø for at hjælpe byen.

Den store opmærksomhed blev startskuddet på en positiv udvikling, der har skabt erhvervsudvikling, vækst og arbejdspladser i Hjørring, men det er de færreste der ved.
- Ulempen ved en stor politisk og mediemæssig opmærksomhed i en krisesituation er, at opmærksomheden forsvinder, når krisen er overstået og forvandlet til noget positivt, og dermed fastholdes billedet af en by i misvækst, siger Ole Peter Christensen, der er formand for Hjørring Erhvervscenter og Hjørring Erhvervsforening.

For at gøre opmærksom på det paradoks og på erhvervslivets store vækst i Hjørring kommune, har det samlede erhvervsliv derfor nu inviteret statsminister Anders Fogh Rasmussen og statsministerkandidat Helle Thorning-Schmidt til at besøge kommunen.

Udover et nyt slagteri rummer Hjørring Kommune nu også et nyt shoppingscenter, der er bygget på resterne af kiksevirksomheden, Kelsen Bisca, der også lukkede i 2005. En stor ny erhvervspark er etableret i de bygninger, der tidligere rummede Nestlé og private investorer er parat med spændende idéer hvor Danish Crown tidligere lå. Samtidig er der en rekordstor udvikling i iværksættervirksomheder og en lav arbejdsløshed i byen.