Foto: TV2/Nord (Arkivfoto)

Hjort forhandler om regionerne fredag

Regionerne er fortid, hvis Løkke genvinder regeringsmagten. Finansminister forhandler nu om deres fremtid.  

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (Venstre) indleder nu forhandlingerne med Dansk Folkeparti om regionernes fremtid og en ny organisering af sygehusvæsenet.
 
Indkaldelsen til forhandlingerne, fredag, kommer på et tidspunkt, hvor Christiansborg syder af valgrygter, og dagen efter statsminister Lars Løkke Rasmussen (Venstre) netop lagde sig ud med Dansk Folkeparti med sin udmelding om, at VK-regeringens støtteparti kan glemme alt om at komme i regering efter det kommende folketingsvalg.
Lars Løkke Rasmussen har således foreslået at nedlægge de fem regioner og erstatte dem med tre sygehusbestyrelser inden den 1. januar 2013.
 
Da de Konservative og Dansk Folkeparti allerede har krævet regionerne nedlagt er der dermed udsigt til en VKO-aftale, hvis partierne kan enes om en konkret model.
 
På forhånd har Dansk Folkeparti dog afvist statsministerens model. Forventningen er derfor, at regeringen og Dansk Folkeparti kun kan blive enige om en overordnet politisk skitse - og resten må de så tage efter folketingsvalget. Først da vil detaljerne i den nye struktur blive fastlagt og aftalen omsat til lov.
 
Hvis ellers der bliver noget at snakke om på det tidspunkt.
 
Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, og resten af oppositionen har nemlig afvist at nedlægge regionerne.
Tværtimod. Hvis oppositionen vinder folketingsvalget er planen at styrke regionerne med nye opgaver.