LIGE NU:

Hobro-chef: Vi er under tidspres

Hobro skal inden den 15. februar have fundet mellem 30-40 millioner til udvidelsen af DS Arena - hvis ikke det lykkedes, risikerer de at blive tvangsnedrykket fra Superligaen.

Hobros første halvsæson i Superligaen nogensinde har været et langt eventyr. Men bag de flotte resultater på banen truer nu et skræmmende krav fra DBU. DS Arena skal udvides, for ellers bliver Hobro tvangsnedrykket til næste sæson - og det er selvom at man holder sig over nedrykningsstregen i tabellen.

- Man kan godt ligge lidt søvnløs engang i mellem, fordi der er så mange bolde i luften, og vi er under tidspres, siger administranschef i Hobro, Henrik Hammershøj.

Hobro skal senest den 15. februar sende en ansøgning til DBU om Superliga-licens til næste år. Her skal der blandt stå, hvordan man vil finansiere udvidelsen af deres stadion. Klubben har lige nu klare planer for, hvordan det nye stadion skal se ud, så kravet om 3.000 siddepladser og en samlet tilskuerkapacitet på minimum 10.000 tilskuere bliver opfyldt. Udvidelsen koster omkring 30-40 millioner kroner - problemet er bare, klubben ikke har pengene lige nu.

- Vi har heldigvis et godt samarbejde med kommunuen og sponsorer. Vi prøver på at finde en finansieringsløsning, så vi kan komme i mål med tingene.

Klubben har allerede afholdt møder med sponsorer og kommunen. Det er blandt de tre parter, at de fleste af pengene skal komme. Borgmesteren i kommunen, Mogens Jespersen, foreslår, at man deler kagen i tre og lader sponsorer, klubben og kommunen betale omkring 10 mllioner kroner hver. Og hvis Hobro IK så stadig mangler midler, skal man ikke regne med mere hjælpe fra kommunen.

- Vi har ikke noget i budgettet lagt af til det, fordi det er noget, der kommer nu og her. Vi ligger i den størrelsesorden, vi overhovedet kan finde, siger borgmesteren i Mariagerfjord Kommune, Mogens Jespersen (V).

Hobro fik i første sæson af Superligaen dispensation til at spille i Superligaen uden at opfylde kravene. Men en sådan dispensation bliver kun givet én gang af DBU. Derfor er der to muligheder - udvidelse af stadion eller tvangsnedrykning fra Superligaen. I spillertruppen hos Hobro er tvangsnedrykning dog ikke noget, man taler i omklædningsrummet.

- Vi glæder os bare til at se et nyt stadion, og jeg tror overhovedet ikke, der er nogen chance for, at vi bliver rykket ned uden for banen, siger Hobro-spilleren Emil Berggreen.

Helt så rolig er klubbens administration dog ikke. Hvis pengene ikke er fundet inden den 15. februar, kan det Superliga-eventyr, der startede så godt, nemlig ende med alt andet end lykkelige dage.

- Det tør jeg slet ikke tænke på. Men jeg er sikker på, at der bliver fundet en løsning, slutter Henrik Hammershøj.