Hobro: Husejer kan igen nyde udsigten

Efter otte års kamp med naboer og myndigheder - og med et halvt års forsinkelse - tages taget nu af en ejendom på havnen i Hobro. Dermed får naboen den udsigt tilbage, som landsretten i fjor gav hende ret i, var hendes.

En husejer fra Hobro kan igen nyde udsigten fra sit hus. Efter mere end otte års kamp er nabohusets tag blevet fjernet.

- Jeg blev så glad. Det er så dejligt. Jeg får lys og luft, og jeg kan se fjorden over taget nu, siger Dorthe Palm Hansen til TV2/Nord.

En landsretsdom fra i fjor siger, at huset er 2,5 meter for højt. Nedrivningen skulle være sket for et halvt år siden. Alligevel sker der først noget nu, hvor Dorthe Palm Hansen ville trække ejeren af huset i fogedretten.

Udsigten fra kvindens hus er beskyttet af en 70 år gammel servitut. Det så bygherren stort på, da han i 2001 rev et gammelt bådehus ned, og erstattede det med villaen. Han gik senere konkurs, og en lokal ejendomsinvestor overtog huset og kravet om at fjerne toppen.

- Det har været usædvanligt sejt. Det har været trukket så meget i langdrag, at det har været svært, hårdt og psykisk belastende. Det er rigtig modbydeligt, siger Dorthe Palm Hansen.

Det tog Dorthe Palm Hansen syv år at få ret ved Landsretten og halvandet år med at få dommen ført ud livet. En kamp, hun mener, var besværet værd.

- Det har det helt sikkert været. Som almindelig borger er man nødt til at holde fast i, at loven skal overholdes, selvom det letteste er at lade være, siger Dorthe Palm Hansen.