LIGE NU:

Hobro klar til at udbygge stadion

Pengene til en udvidelse af Hobro IK's stadion er nu på plads, og anlægsarbejdet kan derfor skydes i gang, så det nye stadion står færdigt i løbet af efteråret.

Hobro IK har siden efteråret arbejdet med planer for en udvidelse af klubbens stadion. Nu er finansieringen kommet på plads, og dermed kan stadionbyggeriet begynde.

Superliga-oprykkerne har i denne sæson fået dispensation af Dansk Boldspil-Union til at spille i landets bedste række, selvom klubbens stadion ikke lever op til kravet om, at der er plads til mindst 10.000 tilskuere.

Med stadionudvidelsen får Hobro plads til 10.225 tilskuere, og dermed kan truslen om at blive tvangsnedrykket fra Superligaen nu afblæses.

- Det er en fantastisk nyhed for klubben. Vi er nu i stand til at opfylde licenskravene fra DBU, således at vi også i fremtiden vil kunne præsentere topfodbold på DS Arena i Hobro. Udbygningen af DS Arena vil ikke alene komme Hobro IK til gode, men det vil blive et aktiv for hele Mariagerfjord Kommune, idet den sportslige succes skaber mange afledte indtægter og vil være en vigtig del af fundamentet for den fremtidige vækst i regionen, siger formand Steen Juulsgaard fra Hobro IK.

Mariagerfjord Kommune yder et anlægstilskud på 14,6 millioner kroner til stadionbyggeriet, som løber op i en samlet pris på 35 millioner kroner. De resterende midler har klubben hentet hos sine sponsorer.

- Vi er rigtig glade for, at Mariagerfjord Kommune og nogle af klubbens største sponsorer har taget et medansvar for at sikre, at vi kan fortsætte den positive udvikling i Hobro IK, således at klubben kan fastholde sin position blandt de 10 øverste i dansk topfodbold. Men der er stadig plads til, at andre sponsorer kan blive en del af projektet, siger Steen Juulsgaard.

Stadionbyggeriet ventes at være afsluttet i løbet af efteråret.